Президент Республіки Казахстан Касим-Жомарт Токаєв заявив, що його країна не потребує вступу до Союзної держави Росії та Білорусі, і що ядерна зброя їй теж не потрібна.

Про це повідомили на сайті президента Казахстану: “Днями президент РБ Олександр Лукашенко запропонував Казахстану вступити до Союзної держави. Я гідно оцінив його жарт. Я думаю, що необхідності в цьому немає, оскільки існують і інші інтеграційні об’єднання, перш за все, Євразійський економічний союз.

Що стосується ядерної зброї, то вона нам не потрібна, оскільки ми приєдналися до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї та Договору про заборону випробувань ядерної зброї”.

Токаєв підкреслив, що його країна залишається вірною зобов’язанням у рамках цих міжнародних документів.

Він також додав, що співпрацю у великому Євразійському регіоні слід розвивати саме в економічному напрямку.

Як відомо, нещодавно Токаєв заявив, що Росія і Білорусь, які створюють так звану Союзну державу з єдиним політичним, військовим, економічним простором і однією ядерною зброєю на двох, становлять певну проблему для інших держав Євразійського економічного союзу.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко на це заявив, що Росія надасть ядерну зброю усім країнам, які вступлять до “союзної держави РФ та Білорусі”.

Василь Головко