Підприємство з виробництва молочної продукції «Азорель», знаходиться неподалік Немирова.

«Важливо, що це підприємство закритого циклу. Воно єдине в області, що має атестат на виробництво сирого фасованого молока», – зазначає очільник Вінницької ОВА Сергій Борзов.

У роботі використовується українсько-ізраїльське обладнання. А високоякісна молочка продається у Вінниці, Києві та Одесі. Асортимент продукції складає приблизно 50 видів.

«Азорель” у перекладі означає «життя»! Частина молокопродуктів ексклюзивні – під замовлення. Власні орні площі для вирощування кормів, спеціалізована техніка та сучасні приміщення для утримання корів – усе як на сучасних фермах.

Молоко, кефір, простокваша, сир кисломолочний та твердий, безлактозна продукція, йогурти термостатні та резервуарні, і все це виробляють за технологіями, наближеними  до традиційних, домашніх.

На виробництві працює 25 людей.

Керівник ТОВ «Азорель» Сергій Довгий  розповів, що зараз на підприємстві 80 голів корів дійного стада та до 40 – молодняка.

Для пакування  на підприємстві використовують пластикову тару, а не скло, аби не збільшувати вартість продукції для споживачів.

Війна внесла корективи в роботу підприємства. Працюють в одну зміну, хоч мають потужності для двох-трьох змін.

За словами Сергія Довгого, потреба у постійному вдосконаленні технологій також обумовлена підвищенням рівня культури споживання молочної продукції, адже для людей, у першу чергу, важлива якість.

Начальник Вінницької ОВА Сергій Борзов подякував керівництву та працівникам, які створюють якісну конкурентоспроможну продукцію, продовжують підтримувати економіку регіону.

Василь Головко