Спортсмен підняв штангу вагою 300,5 кг

Вінничанин Іван Чупринко взяв участь у чемпіонаті світу з жиму лежачи, що проходив і місті Сан-Сіті, Південно-Африканська Республіка. На цих змаганнях вінничанин виборов одразу дві золоті медалі, а також побив світовий рекорд, який тримався з 2015 року. Про це повідомляється на фейсбук-сторінці Івана Чупринка.

На цьому чемпіонаті спортсмен виступав у ваговій категорії до 74 кілограм у двох дисциплінах – класичний та екіпірувальний жим лежачи.

23 травня вінничанин без особливих перешкод став чемпіоном світу з класичного жиму лежачи, покоривши вагу у 210 кілограм. Від свого найближчого конкурента Іван тоді відірвався аж на 40 кілограм.

27 травня проходили змагання в екіпірувальному жимі лежачи. В цей день Іван Чупринко підняв вагу у 300,5 кілограмів, що є світовим рекордом, який ніхто не міг побити з 2015 року.

Отже, Іван Чупринко став чемпіоном світу у ваговій категорії до 74 кг та абсолютним чемпіоном світу.

«Хочу подякувати президенту ФПУ Сіражутдіну Базаєву за те, що дав можливість гідно представляти Україну на міжнародних змаганнях. Дякую моєму тренеру Вадиму Мохнику за підготовку та Віктору Налейкину за те, що готував до виходу на поміст. Також дякую Вінницькому спортивному комітету, голові ВТО ВФСТ «Колос» Сергію Татусяку та усім, хто вірив в мене та підтримував. Величезну подяку хочу надати нашим воїнам ЗСУ за те, що в умовах війни ми маємо змогу представляти Україну та гідно виступати. Україна понад усе! Слава Україні!», – пише на своїй фейсбук-сторінці Іван Чупринко.