– Запрошувались на цей відкритий захід представники міської влади, опоненти, проте ті, хто найголосніше верещав про необхідність проведення таких обговорень, так і не з’явилися, щоб оголосити свою позицію. Зі ЗМІ були лише представники газети «33 канал» і «Власно-інфо», решта ЗМІ чомусь бойкотували обговорення, – коментує події депутат Вінницької обласної Ради Володимир Барцось.

На засіданні також були присутні спостерігачі місії ОБСЄ, які активно цікавляться цим питанням та представники міського відділку поліції.

В результаті обговорення було проголосовано чергове звернення до керівництва держави і місцевої влади з метою недопущення загострення суспільно-політичної ситуації в місті, запровадження мораторію на будь-яке будівництво на Майдані Небесної Сотні, оголошення громадських слухань і відкритого конкурсу щодо визначення кращого проекту пам’ятника Тарасові Шевченку і борцям за волю України.

Як було заявлено на зібрані учасниками, у випадку продовження міською владою подальших провокаційних дій, зокрема спроб демонтувати вже друге погруддя Шевченку з Майдану, громадськість залишає за собою право на протест, право на акції громадської непокори.

До цього зібрання, звернення громадських активістів розглянули дві  комісії з питань свободи та протидії корупції Вінницької обласної ради. Там також більшість депутатів підтримала громадську ініціативу – призупинити всі роботи та знайти порозуміння із громадою щодо знесеного пам’ятника Шевченка та побудови  там Вишні Скорботи. Наголосила на недопустимості розхитування протистоянь в місті Вінниці необдуманими рішеннями без врахування всіх думок громади.

Проект звернення – читайте нижче в новинній стрічці «33-го».