Не забули б про шахраїв-банкірів.

Верховна рада України створила Тимчасову слідчу комісію з питань розслідування можливої неправомірної діяльності пов’язаної з незаконними фінансовими операціями та шахрайством “колл-центрів” та “фінансових пірамід”. Рішення підтримали 276 депутатів.

Про це повідомляє народний депутат Ярослав Железняк в Telegram.

Як зазначається в пояснювальній записці до проекту, в Україні не перший рік спостерігаються неправомірні дії організацій, які здійснюють свою діяльність без відповідних дозвільних документів.


Зокрема, тисячі українців, піддавшись на психологічні прийоми шахраїв, позбулися своїх коштів, а то і зовсім були вимушені брати кредити.

"Таких випадків зафіксована величезна кількість, тому є необхідність у здійсненні парламентського контролю та розслідуванні неправомірної діяльності, пов’язаної з незаконними фінансовими операціями та шахрайством "колл-центрів", "фінансових пірамід", а також фінансово-освітніх організацій, які здійснюють свою діяльність без відповідних дозвільних документів", - додали автори проекту.

Певно, вони забули про шахраїв-банкірів, які украли гроші своїх вкладників, а тепер відкупляються через суди. Зокрема і Верховний.

За даними НБУ, понад половину суми збитків від шахрайських дій (53%) минулого року сталося за допомогою використання соціальної інженерії.

Шахраї в основному працюють в Інтернеті. Щодо суми збитків від незаконних дій, 94% припадає на мережу Інтернет, 4% - на торговельну мережу та 2% - на банкомати.

Певно, законодавці забули про шахраїв-банкірів, які обікрали своїх вкладників, а тепер відкупляються через суди. Зокрема і Верховний?

Василь Головко