У Хмільницькому районі двічі пропонували хабарі поліцейським. На польовій дорозі між населеними пунктами Сьомаки та Пустовійти Хмільницької територіальної громади за порушення ПДР інспектори Хмільницького районного відділу поліції зупинили автомобіль Volkswagen під керуванням 31-річного місцевого жителя.

Як повідомили у ГУ обласної поліції, «під час спілкування із водієм правоохоронці помітили у нього ознаки алкогольного сп’яніння.  Освідування зафіксувало 2,89 проміле алкоголю в організмі чоловіка. Аби уникнути відповідальності правопорушник запропонував працівникам поліції хабар у розмірі 3000 гривень.

Правоохоронці попереджали його про кримінальну відповідальність за пропозицію хабаря, але він продовжував наполягати. Транспортний засіб у нього вилучено».


Для документування кримінального правопорушення поліцейські викликали слідчо-оперативну групу.

Подібне правопорушення задокументували слідчі Відділення поліції № 1 Хмільницького районного відділу поліції. У селі Лісова Лисіївка Калинівської територіальної громади інспектори групи реагування патрульної поліції зупинили водія автомобіля Daewoo Lanos.

«35-річний місцевий житель керував транспортним засобом з ознаками алкогольного сп’яніння. Під час освідування в його організмі виявили 0,21 проміле алкоголю.  За не складання протоколу водій запропонував поліцейським неправомірну вигоду у розмірі 5000 гривень. Грошові кошти у правопорушника вилучені», – йдеться у поліцейському повідомленні.

Відносно водіїв працівники поліції склали протоколи за вчинення адміністративних правопорушень, передбачених ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції).

За фактами пропозицій неправомірної вигоди слідчі відкрили кримінальні провадження за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). За таке правопорушення передбачено покарання – до 4 років позбавлення волі.

Процесуальне керівництво у досудових розслідуваннях здійснюється Хмільницькою окружною прокуратурою.

Працівники поліції ще раз нагадують вінничанам, що поїздка тверезим буде значно легшою на кишеню і значно безпечнішою.

Василь Головко