Десяткам тисяч депортованих українських дітей окупанти змінюють імена та дати народження

РФ робить усе, щоб українські діти забули про свою рідну землю, мову та культуру.

Так уже було, коли більшовики після страшної окупаційної війни на початку минулого століття відлучали юних українців від свого родоводу. І робили наших дітей Іванами Нєпомнящими. Це з тих часів пішли занедбані кладовища, перекручені, чи зовсім змінені прізвища. Рашисти залишаються і тепер вірними своїй агресивній імперській суті та своєму азійському дикунству.

А Україна знову потребує масової міжнародної підтримки в питанні повернення дітей. Страшно, навіть, усвідомлювати, що сьогодні, 1 черня, коли увесь цивілізований світ відзначає День захисту дітей, лицемірно підтриманий і Росією у 1950 році, сотні тисяч українських   хлопчиків та дівчаток змушені ховатися у бомбосховищах, рятуючись від ракет та снарядів московських окупантів.

Боляче розуміти, що сьогодні якісь божевільні голови у кремлі знову визначають цілі на мапі України і знову їхні смертоносні дрони та ракети полетять на міста та села сусідів. І вони знову принесуть цинічне “смертельне вітання” безневинним діткам. А вони могли б як і мільйони їхніх ровесників, які мали щастя народитися подалі від країни-міжнародного терориста, малювати життєрадісні малюнки на асфальті, отримувати подарунки, співати і танцювати.

Але це навіть після перемоги, зможуть вже не всі. Росія з початку війни вбила в Україні 483 дитини. І це лише поверхнева статистика через неможливість вивчити ситуацію на окупованих територіях.

До речі, 73 роки тому ООН підтримала  ініціативу проведення Міжнародного Дня захисту дітей. Організація навіть оголосила захист прав, життя і здоров’я дітей усього світу одним з пріоритетних напрямків своєї діяльності.

Українські діти дуже сподіваються і чекають цих пріоритетів, бо від них напряму залежать і їхні права, і захист, і життя.

Сергій Бойчук