За даними Вінницької міської ради, у 2022/2023 навчальному році базову загальну середню освіту здобули 4034 дев’ятикласників (429 отримали свідоцтво з відзнакою). Повну загальну середню освіту здобули 2054 випускників 11-х класів. За високі досягнення у навчанні золотою медаллю нагороджені 170 випускників. Також за досягнення у навчанні 53 випускників отримають срібну медаль.

Цей навчальний рік був складний у всіх сенсах. Уроки в укриттях, блекаут, ракетні обстріли навчання онлайн, заважали дітям повноцінно здобувати освіту.

Але вінницькі школярі гідно впоралися із цими викликами.

Вже другий рік поспіль останній дзвоник для школярів лунає під час воєнного стану.

Цьогоріч формат відзначення Останнього дзвоника, колективи шкіл визначали самостійно. Більшість обрали саме 31 травня

Директорка департаменту освіти ВМР Оксана Яценко підсумувала, що сьогодні навчальний рік завершився, попереду літні канікули.

«Бажаємо усім мирного неба, підкорення найсміливіших вершин, впевненості у власних силах, а головне – здійснення найзаповітнішої мрії всіх українців: закінчення війни на нашу користь», – сказала вона.

Редакція газети “33-й Канал” вітає всіх випускників вінницьких шкіл із завершенням навчального року. Бажаємо знайти в житті свою дорогу, яка приведе до успіху та гармонії.