Ми уже повідомляли про трагічну загибель киян біля зачиненого укриття. І про жорсткі заяви президента з приводу недобросовісного ставлення до своїх обов’язків деяких українських чиновників. Особливо на місцях.

Наразі в державі проводиться детальна перевірка абсолютно всіх укриттів та бомбосховищ. Тим часом стало відомо, що шкільні укриття у Вінниці будуть відкриті для населення протягом усіх канікул.

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Громадяни знову підняли питання про доступність укриттів у небезпечні моменти. Багато ОСББ та інших власників таких об’єктів залишають їх закритими, навіть коли існує повітряна небезпека. Щоб запобігти подібним ситуаціям, у Вінниці також проводяться перевірки всіх укриттів.


Інспектори звертають особливу увагу на дотримання вимог безпеки та санітарних норм. Влада міста звернулася до керівників муніципальних закладів, зокрема ліцеїв, дитячих садків та лікарень, щоб упевнитись, що їхні укриття не мають жодних проблем і залишаються доступними.

У випадку, якщо укриття знаходиться у поганому стані або зачинено під час тривоги, вінничани можуть залишити свою скаргу за посиланням або повідомити про це в "Цілодобову варту" за наступними номерами: 15-60; 0-800-60-15-60; (0432) 65-15-60; (0432) 59-50-39; (0432) 60-15-60.

Василь Головко