Чим вона корисна для організму людини

Вітаміни, мінерали та антиоксиданти в полуниці можуть принести велику користь для здоров’я.

Полуниця – улюблений літній фрукт з низьким глікемічним індексом, що робить її смачним варіантом для людей, які хочуть контролювати або знижувати рівень глюкози.

Червень, як правило, найкращий час для збору свіжої полуниці, але вона доступна в супермаркетах цілий рік. Вона смачна в сирому вигляді або приготована за різними рецептами, від солодких до солоних.

Полуниця корисна для всього організму. Вона містить вітаміни, клітковину і особливо високі рівні антиоксидантів, відомих як поліфеноли, без вмісту натрію, жиру або холестерину. Полуниця входить до числа 20 найкращих фруктів за антиоксидантною здатністю і є хорошим джерелом марганцю та калію.

У день можна з’їсти полуниці багато. Але лише одна порція – близько восьми полуниць містять більше вітаміну C, ніж апельсин.

Поліфеноли в полуниці покращують чутливість до інсуліну у дорослих, які не страждають на діабет. Полуниця не тільки має низький вміст цукру, але також може допомогти вам засвоїти інші форми глюкози.

Полуниця має протизапальну дію, що може запобігти пошкодженню шкіри при місцевому застосуванні.

Протизапальні властивості полуниці також можуть захистити інші частини тіла, включаючи суглоби. Жінкам в менопаузі, людям з остеоартритом і болями в колінах полуниця може допомогти зменшити біль і набряк, а також поліпшити якість життя. В одному дослідженні дорослі, які їли 50 грамів полуниці щодня протягом 24 тижнів, відчували загальне зменшення болю та запалення.

Факти про поживність полуниці

Полуниця багата антиоксидантами, які допомагають зменшити ризик серйозних захворювань, таких як діабет, інсульт та серцеві захворювання.

В ній також є:

  • Магній
  • Фосфор
  • Кальцій
  • Калій
  • Фолата
  • Вітаміну Д

Полуниця не містить жиру. Вона містить цукор, але це фруктоза, а не сахароза або, очевидно, доданий цукор. Клітковина в полуниці також уповільнює засвоєння натуральних цукрів. Скорочення порцій і обмеження порцій до чашки або менше допоможе вам не споживати занадто багато калорій.

Для вживання вибирайте ягоди середнього розміру, тверді, пухкі та темно-червоні;

Зберігайте полуницю при температурі 0 градусів Цельсія в холодильнику. Загорніть е в плівкову упаковку, щоб зберегти її ще довше.

Норма споживання для дорослої людини становить 300-500 грамів на день.

Василь Головко