Колишня Картографічна фабрика у Вінниці виставлена на приватизацію Фондом держмайна. Аукціон планується на 15 червня, і стартова ціна лота становить 22,1 млн гривень.

Згідно з повідомленням Фонду держмайна, підприємство відоме як Вінницька картографічна фабрика, яке раніше займалося виготовленням книг, журналів, картографічних продуктів та наданням інших поліграфічних послуг.

Однак протягом останніх десятиліть підприємство зазнало спаду, а в 2021 році повністю припинило свою господарську діяльність. Зараз борги підприємства перед працівниками та державним бюджетом складають майже 2,5 млн гривень.

Переваги цього об’єкта включають його розташування у центральному районі Вінниці та значну площу приміщень. Загальна площа нерухомості становить 14 тис. м² і включає 8 будівель та 16 споруд, зокрема виробничий корпус, магазин промислових товарів, склади, гаражі та автостоянку.

Приватний власник матиме можливість використати цю власність для створення нового бізнесу, що призведе до збільшення робочих місць і сплати податків, сприяючи економічному розвитку регіону.

Вадим Снігур