Білоруський диктатор зазначив, що “вирішити питання” із Україною потрібно було ще у 2014-2015 роках

Лукашенко підтримав позицію президента країни-агресорки Росії Путіна, який заявив, що не Росія почала війну в Україні, а вона почалася задовго до 2014 року.

Білоруський диктатор відзначив, що спостерігав за подіями в Україні, включаючи “коричневий” переворот і його наслідки, звинувативши українську владу в незабезпеченні мирного співжиття людей, –  пишуть білоруські ЗМІ.

Лукашенко також визнав, що якби не почалась повномасштабна війна трохи більш як рік тому, то це сталося б незабаром, але в гірших умовах для Росії та Білорусі.


Він наголосив, що помилкою було не вирішити конфлікт у 2014-2015 роках, коли в Україні не було армії і готовності, але всі бажали мирного врегулювання, тим часом українська влада зміцнювала свої збройні сили. Тому не Росія розпочала війну.

Ці наративи невизнаного президента-диктара можуть свідчити про те, що він знайшов чергове виправдання вступу Білорусі у відкриту війну проти України.

Нагадаємо, що війська Росії та Білорусі відпрацьовують дії з висадки десанту. На полігоні Ружанський окупанти РФ і війська Білорусі моделюють практичні дії авіаційного компонента свого регіонального угруповання.

Як відомо, через залежність Лукашенка Путін взяв під контроль Білорусь. Глава Кремля Володимир Путін погодив з лідером Китаю Сі Цзіньпіном розміщення на території Білорусі тактичної ядерної зброї, вважають військові експерти.

Ці воєнні злочинці вважають, що тактична ядерна зброя країни-агресора Росії в Білорусі "допоможе гарантувати безпеку Союзної держави".

Однак, ядерна зброя в Білорусі не допоможе Росії влаштувати перелом у війні проти України. Бо заява міністра оборони агресора Росії Шойгу збіглася з новим пакетом допомоги Україні від США та вступом Фінляндії до НАТО. Росія мусить визнати свою поразку у цій жорстокій безпричинній війні і вгамувати свої імперські амбіції.

Сергій Бойчук