У ньому вони написали: “Ми, батьки дітей, які є читачами Вінницької обласної бібліотеки для дітей імені І. Я. Франка, вкрай стурбовані і глибоко обурені ситуацією, яка виникла навколо цього закладу. Вважаємо, що зміни, які запланувала обласна рада щодо Вінницької обласної бібліотеки для дітей імені І. Я. Франка, неприпустимі, адже вони спрямовані не на покращення умов роботи найбільшої дитячої книгозбірні області, а на те, щоб взагалі знищити цей успішний і популярний серед дітей заклад.

За 90 років свого існування бібліотека стала рідною домівкою для багатьох поколінь. Тут читали наші батьки, читали ми, тут читають і проводять своє дозвілля наші діти. Змінювались державний устрій, влада, соціальні пріоритети, а бібліотека жила і працювала, виховуючи гідних громадян України.

Нині в бібліотеці створені чудові умови для розвитку та дозвілля наших дітей. Малеча із задоволенням біжить до бібліотеки, щоб почитати цікаву книжку, полистати журнали і просто зустрітися з друзями. Тут нашим дітям цікаво, комфортно, затишно. У стінах цієї чудової бібліотеки наші діти хоча б на якийсь час забувають про гаджети і планшети і залюбки беруть до рук книгу!

Ми добре розуміємо, що в нинішніх економічних умовах основним аргументом реорганізації чи закриття бібліотек є економія державних коштів. Проте жоден батько чи мати не буде економити на своїй дитині!

В травні 2017 року, коли Вінницька міська рада вирішила забрати у бібліотеки частину приміщення для «власних потреб», обуреним дітям і батькам пояснили, що тепер тут буде знаходитись музей. Прекрасно розуміємо, що заплановані зміни у діяльності цих закладів призведуть до подальшого знищення «оптимізованих» бібліотек, зокрема – обласної бібліотеки для дітей імені І. Я. Франка.

Просимо Вас детально розібратися у ситуації, що склалася, досконало проаналізувати доцільність запланованих змін і не допустити руйнування однієї з найкращих в Україні дитячої книгозбірні. Сподіваємося, що наша думка при вирішенні такого важливого питання буде врахована і обов’язково не на угоду «пихатому» бізнесу, а на користь дітей».

З повагою, батьки
читачів-дітей Вінницької обласної бібліотеки для дітей ім. І. Я. Франка
(більше 300 підписів)