Вінницькою окружною прокуратурою спільно з Управлінням Служби безпеки України у Вінницької області, Вінницьким районнім управлінням поліції ГУНП у Вінницькій області викрито протиправну схему переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон України організовану мешканцем м. Вінниці.

​Установлено, що правопорушник, будучи фізичною особою-підприємцем, маючи ліцензію на здійснення міжнародних перевезень вантажів вантажними автомобілями, достовірно знаючи про введення правового режиму воєнного стану по всій території України, будучи обізнаним про проведення загальної мобілізації, а також про наявність діючих обмежень на виїзд за кордон чоловіків призивного віку, діючи умисно, з корисливим мотивом, маючи доступ до підсистеми ЄКІС, у період часу з 06.05.2022 до 03.10.2022 створював «заявки на перетин 18-60», подаючи неправдиві відомості, стосовно осіб які не перебували з ним у трудових відносинах.

За процесуального керівництва Вінницької окружної прокуратури здобуто достатньо доказів для повідомлення про підозру чоловікові у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 358, ч. 3 ст. 332 КК України. Такі злочини караються позбавленням волі на строк від семи до дев’яти років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у законному порядку і не встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури