Прокурором Вінницької обласної прокуратури передано до суду обвинувальний акт стосовно 36-річного жителя Хмільницького району у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 187, п. 6 ч. 2 ст. 115, ч. 3 ст. 289, ч. 2 ст. 194, ч. 1 ст. 263 КК України ( розбій, умисне вбивство, незаконне заволодіння транспортним засобом, умисне знищення або пошкодження майна, незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Слідством установлено, що взимку цього року підозрюваний попередньодомовився з Одеським підприємцем про купівлю у нього мінітрактора марки «SATURN» моделі «Х-20» з доставкою у Вінницьку область. Продавець приїхав на зустріч із замовником за вказаною ним адресою вантажним автомобілем із закріпленими на лафеті двома тракторами, один з яких призначався покупцеві.

Під час зустрічі у зловмисника виник злочинний умисел на здійснення розбійного нападу, заволодіння трактором та належними продавцеві грошовими коштами. Реалізуючи задумане, він здійснив з пістолета прицільний постріл у голову потерпілого, від якого останній помер на місці.

Далі обвинувачений відігнав з місця злочину вантажівку потерпілого, залишив один з тракторів у свого знайомого, а сам автомобіль, аби знищити сліди злочину, підпалив на узбіччі автотраси.

За вчинення інкримінованих злочинів передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.

Відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури