На Європейських іграх вихованець МДЮСШ № 5 та учень ліцею № 21 здобув золоту медаль в категорії 53 кг.

Юнак вступив у МДЮСШ №5 у 2017 році, відтоді займається на відділеннях дзюдо та боротьби самбо у тренерів-викладачів Олега Бузовського та Володимира Белікова. Наприкінці травня цього року йому присвоєно I розряд з боротьби самбо та I розряд з дзюдо.

Зазначимо, з 3 по 5 лютого у Львові проходив чемпіонат України з боротьби самбо серед чоловіків та жінок, на якому Антон Додон, у ваговій категорії 53 кг посів почесне 1 місце та виконав норматив МСУ.

«Антон Додон – приклад талановитого спортсмена, який заслужено приніс славу Вінниці. Його успіх на перших Європейських іграх свідчить про високий рівень підготовки та надзвичайний потенціал. Він є гордістю не лише для своїх тренерів та школи, а й для всього спортивного руху Вінниці. Вітаємо Антона з заслуженою перемогою і бажаємо йому нових досягнень на міжнародній арені!» – говорить голова комітету по фізичній культурі та спорту ВМР Сергій Краєвський.

Нагадаємо, згідно з рейтингом серед ДЮСШ України 2022 року, проведеного згідно з наказом Мінмолодьспорту, Вінницькі МДЮСШ №№ 2 та 5 увійшли до десятки кращих шкіл України.

Вінниця Спортивна