23-річна військова з Гайсинщини Ірина Фролова була поранена у перші дні війни. Півтора роки боролася за життя, але свічка її згасла…

Скорбота, біль і  безмежний смуток  на зелені святки огорнули Гайсинську громаду. У Бондурівському старостинському окрузі провели в останній шлях молоду відважну, мужню патріотку – Ірину Фролову.

Про дівчину-воїна повідомили у Гайсинській міськраді:

– Іринка народилася 5 квітня 2000 року у місті Ірпінь Київської області.  Все дитинство юної дівчинки пройшло в селі Шура-Бондурівська, тут відвідувала місцеву початкову школу. Середню загальну освіту здобула на Київщині, після переїзду родини. Далі навчалася в  професійному коледжі з посиленою військовою та фізичною підготовкою. Здобувши повноліття,  пішла на військову службу за контрактом в лави ЗСУ. Проходила службу солдатом в 72-ій окремій механізованій бригаді імені Чорних Запорожців на посаді оператора-навідника.  Уже на службі вступила до Білоцерківського інституту економіки та управління, і здобувала спеціальність психолога.

Ще задовго до повномасштабного вторгнення молода красуня-воїн виконувала бойові завдання на Сході України в Донецькій та Луганській областях, була учасницею бойових дій та мріяла про мирне життя в своїй державі.

Вона була доброю і уважною онучкою, зразковою  донечкою для своїх батьків та люблячою сестричкою для свого молодшого братика. Ірочка вже ніколи не стане нареченою, не одягне весільного вбрання, не відчує радість материнства та не відчує тепла родинного домашнього вогнища, бо була благословенна Богом захищати український народ.

У перший день повномасштабного вторгнення захисниця отримала важке вогнепальне поранення на Київщині, і увесь цей час боролася за життя. Але 2 червня її серце зупинилося у Гайсинській лікарні, і тепер їй назавжди 23…

На Трійцю юну захисницю живим коридором із живими квітами зустрічали сотні жителів громади. Усі небайдужі: рідні, близькі, друзі, сусіди, однокласники, бойові побратими взяли участь у похоронній процесії аби попрощатися і провести  молоду героїню.

Поховали військову зі всіма почестями під звуки Гімну України та залпи пострілів почесної варти на кладовищі села Шура-Бондурівська.