Підвисоке — невеличке село на кордоні Вінницької та Черкаської областей.

– До поліції надійшла оперативна інформація, що вдома у 63-річної пенсіонерки може зберігатись зброя та наркотики. На підставі зібраних матеріалів та ухвали суду під час санкціонованого обшуку виявили цілий арсенал, — повідомили у прес-службі обласної поліції. — На горищі будинку та в господарській будівлі знайшли шість реактивних протитанкових гранатометів, десять гранат, 27 запалів до гранат, майже дві тисячі набоїв калібру 7,62 та 9 мм, два пістолети іноземного виробництва, частини РПГ, багнет-ножі, сигнальні ракети. Вилучене військове екіпірування — бронежилети, пластини до них. Того ж дня затримали 35-річного підозрюваного. У його іномарці вилучили бойовий пістолет Макарова з набоями, гранату РГД під сидінням автомобіля…

За попередніми даними, це бойова зброя. Знахідку направили на експертизу. Підозрюваний перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

У прес-службі Вінницького обласного військового комісаріату повідомили:

– Кількість вилучених боєприпасів, їхні маркування та належність до Збройних сил України встановлюються. Призначене службове розслідування. У разі встановлення причетності військового до вилучених боєприпасів винні будуть позбавлені військового звання та звільнені з лав ЗСУ за службовою невідповідністю.

Резонансною справою займається й військова прокуратура. За словами її керівника Володимира Клепіковського, слідство перевіряє версію, що старший лейтенант привіз зброю з зони антитерористичної операції. Він неодноразово брав участь у АТО.

– Ця літня жінка живе у нас декілька років у хаті батьків чоловіка. Вони переїхали з Київської області. Син навідував її. До речі, хата у самому центрі села, — каже голова сільської ради Наталя Бондар. — Маму військового я після цього ще не бачила. Правоохоронці забирали її до відділку.

Мати підозрюваного пояснила правоохоронцям, що син відвідував її з якимись мішками… А що там могло бути, вона не бачила.

Редакція готова вислухати інші точки зору на цю ситуацію.