Дуже часто в гостях, після застілля запрошені пропонують господині допомогти прибрати та помити посуд. Але давня українська прикмета, яка прийшла ще від наших предків, стверджує, що така допомога може скінчитися погано.

Здавна вважається, що різноманітне кухонне приладдя може накопичувати енергетику людей, які постійно ним користуються. Миття посуду в чужому домі несе ризики як для господарів цього дому, так і для гостя. Так, вважається, що під час цього процесу гість може забрати на себе не лише добробут господарів житла, а й їхні проблеми і нещастя.

Також вважається, що чужа людина, миючи посуд господарів дому, може з водою змити багатство, щастя і благополуччя сім’ї. Якщо ж це робитиме інша жінка, то потім між подружжям у цьому домі може відбутися сварка.


Наші предки вірили, що такий відповідальний процес, як миття посуду у своєму домі, господарі повинні довіряти лише найближчим людям.

Однак, вважається, що навіть свекрусі не можна мити посуд у невістки, адже це у результаті обернеться сваркою між подружжям. Під час миття посуду свекрухою "змиваються" усі почуття, тому далі незгоди у сім’ї можуть навіть призвести до розлучення. Свекруха може "зарядити" посуд негативною енергією, якщо вона не ладить з невісткою.

До речі, невістці також не можна мити посуд вдома у свекрухи.

Вадим Снігур