Серед них – ПАТ «Вінницький олійножировий комбінат», який входить до промислової групи Vioil. Це найбільше в Європі підприємство з виготовлення олії, яке експортує продукцію в 69 країн світу та виробляє близько 3000 тон соняшникової олії на добу. Техпроцес переробки олійного насіння автоматизований, проводиться з пульта керування. На комбінаті діє власна котельня для спалювання лушпиння соняшнику. Отримана пара використовується у виробничих цехах комбінату та для опалення.

У ТОВ «Барлінек Інвест» заплановано залучити 30 млн. євро та створити 300 нових робочих місць. Потужності збільшаться при встановленні нових виробничих ліній тa будівництві сушильних кaмер для деревини. Паркетна дошка Барлінек – багатошарова підлога із деревини європейських та екзотичних порід, яка продається у 60 країн на 5 континентах світу. Крім того, Барлінек виготовляє сертифіковані підлоги для спортивних об’єктів, плінтуси для підлоги і якісні біопалива: пелет та брикет для камінів. ТОВ «Барлінек Інвест» є одним із найчистіших виробництв своєї галузі.

ТОВ «Аграна Фрут Україна» створене у 1997 році. Тут проводиться переробка фруктів і ягід – від вирощування до випуску готової продукції.У величезних тарах зберігають і відправляють перероблену продукцію покупцям, зокрема це такі відомі бренди як «Растішка», «Активіа», «Живинка» та ін. До 37% усієї виробленої продукції експортується до Білорусії, Грузії, Молдови, Румунії, Словенії. Минулого року підприємством було виготовлено 16,2 тис. т продукції, але воно має потенціал виробляти до 20 тис. т на рік. Нещодавно «Аграна Фрут Україна» розпочало випуск наповнювачів для пекарських виробів, а також продукції для громадських закладів харчування.