8 червня голова обласної Ради Вячеслав Соколовий провів виїзні прийоми громадян у Пеньківському та Михайлівському старостинських округах Мурафської громади.

До прийомів голова обласної Ради залучив  представника Консультаційного центру Центрального регіону Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Андрія Демченка.

– Повернення українців із російського полону, пошук безвісти зниклих – це надзвичайно важливо для всіх нас, – каже голова обласної Ради. – Чимало вінничан розшукує своїх рідних, близьких та друзів. Саме тому на моїх прийомах тепер присутній представник Консультаційного центру Центрального регіону Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими. Він надасть необхідну інформацію та  допоможе з оформленням необхідних документів.


На прийом громадян у Пеньківці зі зверненням до Координаційного штабу з прийшов чоловік, син якого брав участь в обороні Маріуполя та вже понад рік – у російському полоні.

Андрій Демченко, опрацювавши звернення родини військовополоненого,  зазначив, що перемовний процес щодо повернення наших оборонців із полону здійснюється постійно

- На обмін потрапляє кожен військовослужбовець, який знаходиться в неволі. Водночас, це складний процес, який потребує часу, - сказав він.

Жителі Пеньківки подякували голові обласної Ради Вячеславу Соколовому за всебічну допомогу землякам-військовим, які зараз воюють в районі Бахмуту.

Під час прийомів у центрах двох старостинських округів до голови обласної Ради тамтешні жителі звернулися із питаннями щодо соціальної підтримки та допомоги в працевлаштуванні, проханнями надати матеріальну допомогу на лікування. На зустрічах також підіймалися питання пенсійного забезпечення та заробітної платні.

Загалом на прийомах було зареєстровано 19 звернень від громадян.

Прес-служба обласної ради