Згідно з Постановою Кабміну №440 від 7 квітня 2023 р. в Україні відновлено повірку індивідуальних приладів обліку, тобто лічильників води, газу, електроенергії та теплолічильників, повірка яких припала після 24 лютого 2022 року. Здійснити її потрібно до 8 липня 2023 року.

У департаменті міського господарства зазначають, що здійснивши повірку лічильників громадяни платитимуть за їх показниками, в іншому випадку – вони не будуть враховуватись при нарахуваннях. Окрім того, вінничанам нагадують, що відповідальність за своєчасну повірку індивідуальних лічильників тепла, гарячої і холодної води лежить на споживачах, а лічильників газу та електроенергії – на надавачах послуг.


«У зв’язку з відповідним рішенням Кабінету Міністрів України, ми закликаємо споживачів здійснити повірку приладів обліку, інакше плата буде нараховуватись по загальнобудинкових вузлах обліку. А де вони відсутні – по нормативах, а не по фактичному споживанню, що може негативно вплинути на розмір нарахувань. Також закликаємо тих, хто ще не обладнав своє помешкання індивідуальними лічильниками на воду та газ, зробити це, щоб сплачувати лише за фактично отриманні послуги», – зазначає директор департаменту міського господарства Роман Фурман.

Для того, щоб дізнатися, чи необхідно Вам виконати повірку лічильників та у які терміни, а також процедури її проведення, слід звернутися до надавачів послуг з тепла, газу, електроенергії, холодної та гарячої води.