В рамках чергового обміну полоненими в Україну вдалося повернути 95 людей: 93 рядових та сержантів, а також двох офіцерів.

Telegram-канал Вінницького міського голови Сергія Моргунова повідомляє, що серед звільнених – воїни ЗСУ, Нацгвардії, прикордонники.

– До своїх родин їдуть, зокрема, полонені з Маріуполя, ЧАЕС, острову Зміїний, з-під Бахмута, а також захисники “Азовсталі”.  Україні вдалося повернути учасників спецоперації, які летіли на гелікоптері в оточений Маріуполь, на “Азовсталь”. Вітаємо наших мужніх воїнів на рідній землі! Вдячність усім, хто зробив цей обмін реальністю. Нехай якнайшвидше всі наші хлопці та дівчата повернуться з того пекла додому, – вказано в дописі.

Telegram-канал Вінницької ОВА відзначає, що серед звільнених  представники ЗСУ, зокрема, 15 тероборонців, 29 нацгвардійців, 11 прикордонників, четверо військових моряків. Загалом Україні вдалося повернути з російського полону вже 2 525 українців і українок.

Серед звільнених військовополонених є наш земляк — воїн із Шаргородщини. Про це повідомив Володимир Барецький.

– Маємо радісну новину! З полону повернувся житель нашої громади з села Плебанівка — Потремай Сергій Миколайович, 17.04.1974 року народження, – розповів Володимир Іванович Барецький. – Зв’язок з ним обірвався у січні цього року. Та рідні не втрачали надії,всюди шукали Сергія, вірили, що він живий. І от разом з 95-ма побратимами він повернувся в Україну. Скоро будемо зустрічати його вдома і вітати на рідній землі дорогого нашого захисника!

Ірина ЗОНОВА