Після надскладної операції директор Вінницької обласної лікарні Василь Паненко заявив, що це світовий рівень:

– Наразі не прості часи, події важкі для сприйняття, розуміння, в яких  пошук правди як і навпаки є предметом “знущання” для розуму кожного з нас.  Однак, доки ми боремось зі злом, яке ми в силі подолати, ми можемо бути впевнені, що саме такий наш шлях і ми його пройдемо.

Ми ж, як лікарі, допомогаємо нашим співвітчизникам на межі можливостей!

Натомість наша команда щелепно-лицевих зхірургів (Вінницька обласна клінічна лікарня ім.М.І. Пирогова) з потужною підтримкою, а зокрема під керівництвом хірургічного процесу на чолі з Олексієм Товстокорим, який сам з Херсонщини, виконали на нашій базі ВОКЛ ім М.І. Пирогова складну, багатоетапну реконструктивну операцію: “Реконструкція дефекту вилично-орбітального комплексу, очниці, контурів середньої зони обличчя кістковим трансплантантом із склепіння черепа”.

Операція виконана на основі складного біоінженерного планування Олексія Лихицького.

Завдяки хірургам – Олексію Товстокорому, Олександру Кобякову, Тані Канішиній та  анестезіологу Олександру Кедику та представникам адміністрації, Василю Паненку та Ярославу Хребтію, операційній під патронатом Дениса Цигалка це стало реальністю.

Для тих, хто щиро підтримував наш почин, повідомляю, що 4-й день після операції – СУПЕРРЕЗУЛЬТАТ.  Це може викликати лише позитивну заздрість світових хірургів. Радію, що такий результат у нашій Вінницькій обласній клінічній лікарні ім.М.І. Пирогова.

Це навіть значно більше, ніж КРУТО – рівень НАДМОЖЛИВОГО У ХІРУРГІЇ. Пишаюсь і горжусь такими фахівцями. Радий, що ми прийняли рішення впроваджувати це у найбільшій лікарні регіону.

Андрій Власенко