11 червня о 18.45 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення від чергової медсестри приймального відділення санаторію у Хмільнику про те, що з кімнати на другому поверсі спального п’ятиповерхового корпусу йде дим.

На місце події одразу направлено чергові караули ряду підрозділів ДСНС. Загоряння сталося в одній із кімнат на площі 8 кв.м. На момент виникнення загоряння в корпусі перебувало 133 відпочиваючих та три людини персоналу. Вони ще до прибуття надзвичайників самостійно покинули приміщення.

Вогонь знищив меблі, побутову техніку, вікно та двері. Пошкоджено внутрішнє оздоблення стін та стелі кімнати на площі 35 кв.м. Ймовірну причину виникнення загоряння та збитки наразі встановлюють фахівці, До ліквідації пожежі залучили вісьмох рятувальників та три одиниці спецтехніки, – інформує ГУ ДСНС України у Він­ницькій області.


Враховуючи воєнну реальність, блискавично почали поширюватись найнеймовірніші чутки, від того, що це була диверсія – до того, що там заховався один високопоставлений керівник зі своєю коханкою і тому забули про електроприлади...

До ліквідації пожежі залучили вісьмох рятувальників та три одиниці спецтехніки.

Як повідомили наші джерела, мова йде про пожежу у ВСП «Хмільник».

Ми звернулись до керівника санаторію Олександра Галаченка.

Ось як він прокоментував пожежу:

– Це сталось у нашому санаторії у одному із корпусів. Загорілась і вигоріла одна кімната на другому поверсі. В ній проживав один пацієнт санаторію, що проходив реабілітацію. Не переселенець, хоча до того саме там жили такі особи.

Це літній чоловік із Харківської області.

Він вийшов із кімнати на вечерю, ко­ли це сталось. Тому не постраждав. На щастя, його документи не зго­ріли, а ось одяг пошкоджений... Я вже за 10 хвилин був на місці і ми вживали необхідні заходи. За версією пожежників, займання сталось через включений елетроприлад... Пацієнт санаторію заперечує. Будуть з’ясовувати слідчі — де правда.

Чоловіка переселили в іншу кімнату, наслідки ліквідовуються. Всі інші чутки — безпідставні.

Ірина Зонова