Сьогодні вінницький підприємець Сергій Кармаліта та волонтерка й очільниця ГО «Соціальна пер­спек­тива» Ганна Давиденко зорганізували для херсонців, котрі нині потерпають від руйнівного екоциду, влаштованого рашистами після підриву Каховської ГЕС, цілу вантажівку з гуманітарною допомогою.

«Сьогодні відправили на лівобережну Херсонщину вантажівку з 30 тоннами допомоги, серед яких ми закупили 750 банок свинячої та курячої тушкованки і 800 пачок різноманітних круп. Ми, українці, — незламні. Ми ніколи не кидаємо в біді своїх, бо ми — одне ціле! Нам усім болить за Херсон, Тягинку, Голу Пристань, Олешки, Кардашинку, Нову Каховку… Бо це не просто населені пункти чи позначки на карті. Передусім — це люди, наші люди. У ці надважкі для України часи нам, українцям, потрібно єднатись і допомагати один одному. Дякую Ганні Давиденко, що одразу взяла ініціативу у свої руки і налагодила швидкий збір гумдопомоги», — говорить очільник ГО «Вінницький Міський Союз підприємців і промисловців» Сергій Кармаліта.

Як розповіла очільниця ГО «Соціальна перспектива» Ганна Давиденко, ця волонтерська поїздка є важливою з декількох причин:

«По-перше, це їде колона з гуманітарною допомогою: 20-тонна фура та два мікроавтобуси з гуманітарною допомогою для цивільного населення. Допомогу нам вдалося зібрати спільними зусиллями з усіма нашими партнерами відповідно до запитів військово-цивільних адміністрацій постраждалих регіонів. По-друге, ми, як завжди, допомагаємо нашим Збройним Силам: два бойових підрозділи ЗСУ отримають для виконання бойових завдань мікроавтобус FIAT та джип «Хонду CRV».

Вінницькі волонтери наголошують, що нині вкрай важлива допомога усіх партнерів і небайдужих людей: і тих, хто донатив на паливо для доставки транспорту, і партнерів за кордоном, які оперативно збирали допомогу у своїх країнах, щоб швидко доставити її в Україну, і небайдужих бізнесменів, які закуповували за власні кошти продукти харчування для постраждалих людей. Важливою також є поміч волонтерів, котрі впродовж 2 днів пакували і вантажили допомогу у транспорт, і усіх волонтерів, які завозять гумдопомогу до підтоплених районів. До речі, з вінничанами на Херсонщину поїхали два іноземці — волонтери з Литви і Швеції, які задля цієї поїздки приїхали зі своїх країн і привезли допомогу.

Уже завтра 30 тонн гуманітарної допомоги доставлять у три громади Херсонщини: місто Херсон, Калинівську ОТГ та Тягинську ОТГ. Саме в цих громадах затоплено сотні будинків, тисячі людей втратили житло і гостро потребують допомоги від небайдужих українців.

Також до цієї волонтерської ініціативи долучилися вінницькі та іноземні партнери: БФ «Україна в наших серцях» — голова Армен Мовсесян, БФ з Литви «Safehaven LT» — директорка Олівія Анашкінайте та БФ з Великої Британії «Leeds Ukrainian Community Association» — керівниця Лариса Думенко.