Втрати ЗСУ неспівмірно менші у порівнянні з російськими. Зокрема, на ділянці “Хортиця” ворог втратив майже в дев’ять разів більше бійців загиблими, ніж українські захисники.

Про це повідомляє заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Вона наголосила, що жодна зі сторін не оприлюднює свої втрати, щоб противник не міг орієнтуватися та підлаштовувати свої плани.

“Загалом, щоб було зрозуміло, протягом всієї війни, в тому числі і протягом повномасштабного вторгнення у нас в рази менше втрат”, – сказала заступниця міністра оборони.

Для прикладу Маляр навела цифри, отримані за минулий тиждень протягом проведення наступальних дій у зонах об’єднаних стратегічних угруповань військ “Хортиця” і “Таврія”.

“Щодо “Хортиці” – у ворога загиблих у 8,73 раза більше… Якщо говорити про “Таврію” – там загиблих у ворога в 5,3 раза більше, ніж у нас”, – зауважила вона.

Маляр наголосила, що втрати України неспівмірно менші, ніж у Росії.

Нагадуємо, що під “Хортицею” мається на увазі Бахмутський напрямок, а під “Таврією” – Запорізький та Бердянський напрямки.

Згідно з даними Генштабу ЗСУ, російська армія втратила вже понад 217 тисяч своїх військових в Україні від початку повномасштабного наступу. Лише за останню добу наші бійці знищили ще 680 загарбників.

На початку червня секретар РНБО Олексій Данілов зазначав, що Росія втратила у Бахмуті у 7,5 разів більше військових, ніж Україна. За його словами, втрати окупантів у Бахмуті з вересня минулого року склали майже 23 тисяч осіб лише вбитими.

Сергій Бойчук