Про доньку відомих самобутніх митців з села Букатинка колишнього чернівецького, а нині Могилів-Подільського району, ми писали на раз. Талановита дівчинка з часом стала талановитою майстринею. Її унікальні витинанки вже попадали на обкладинки модних глянців, прикрашали галереї та виставкові зали Європи.

А зараз виставка її вишуканих витинанок проходить у Венеції. Представлені дванадцять робіт майстрині довжиною 3 метри.

Як ми уже повідомляли, відома скульпторка Дарія Альошкіна створює витинанки величезних розмірів. Ці ажурні панно побували на виставках в багатьох країнах світу. Нині її роботи можна побачити в експозиції на Венеційському бієнале.

Про це повідомила на своїй сторінці майстриня Дарія Альошкіна.

Експозиція виставкового простору сформована проектом Дар’ї Альошкіної має назву «Мереживо століть», де представлені дванадцять робіт  майстрині, довжиною 3 метри. Особливість техніки Дарії Альошкіної – симетрія: так само як колись складали аркуш паперу та вирізали фігури й узори.

Триватиме Венеційське бієнале до 20 червня.

Майстриня виросла серед самобутньої краси, яку навіть, у побуті обожнювали українці. Її батько, скульптор, Олексій Альошкін, створив у Букатинці справжній різнобарвний дивосвіт на всоїй садибі. В цій красі і виросла Дарія, і увібрала її в себе…

Бажаємо майстрині нових творчих злетів.

Василь Головко