На вокзалі до музикантів підійшли представники одеського Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК — установи, що покликані замінити собою радянську систему військкоматів). Один учасник гурту мав при собі документ про відстрочку від військової служби, а двоє інших, Георгій Вальчук та Михайло Шостов, отримали повістки. Їх відразу відвезли до ТЦК для уточнення даних і медогляду. Далі музикантів мобілізовували на військову службу.

Після проходження медкомісії артистам повернули відібрані телефони і повідомили, що вони вирушають на Житомирщину, в «елітну частину десантно-штурмових військ». Але після розголосу у ЗМІ ситуація змінилася.

Ввечері, 10 червня, на сторінці Одеського обласного ТЦК та СП з’явилася інформація, що музикантів спрямують у особливий підрозділ 59 окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка під назвою «Культурний десант», де вони, «виконуючи мобілізаційний обов’язок, зможуть реалізувати себе в тому числі за основним видом діяльності — культурно-просвітницьким, музичним».

За словами музикантів, участь у особливому культурному підрозділі 59 бригади стала можливою за клопотання Саші Чемерова («Димна Суміш», The Gitas), Колі Сєрги та Андрія «Дизеля» Яценка (Green Grey), які також є учасниками «Культурного десанту».

«Вони попросили, щоб нас доправили до 59-ої, до “Культурного десанту”. Не знаю, кого благали, але, дякуючи Богу, тепер ми можемо служити в армії та водночас грати для військових. Зараз наші обов’язки виглядають так: нам дають пісні, ми їх розбираємо, пропонуємо ідеї і їдемо на другу лінію фронту грати для наших побратимів. У нас буде окрема група в оркестрі, де ми гратимемо лемківські та повстанські пісні у сучасній обробці. Михайло буде на саксофоні, а я робитиму біти», — коментує Георгій Вальчук (Junky Soulz).

12 червня на офіційній сторінці колективу Junket оприлюднили світлину, на якому обоє музикантів у стоять у військовій формі.