На базі колишнього відділення бальнеології віднедавна облаштували сучасний обласний клінічний медичний реабілітаційний центр для поранених військових. Зробили це в рамках проєкту RECOVERY, заснованого Віктором і Оленою Пінчуками. Тут, по вул Стуса, 11, з пацієнтами працює чотири мультидисциплінарних реабілітаційних команди.За день тут проходять реабілітацію 50 військових.

Серед них і Назар, йому 20 років. На війні хлопець отримав важке поранення, але він не падає духом.

– Я займаюся в реабілітаційному центрі з перших днів його роботи. Всі працівники добре ставляться, допомагають мені, і я вже бачу позитивні результати. Коли стає нудно – йду на атракціони. Там просто вау, – розповідає Назар.

Директорка обласного клінічного медичного реабілітаційного центру Світлана Голодюк підкреслює, що надають допомогу усім, хто звертається до закладу про допомогу. Крім реабілітаційної допомоги, функціонує й поліклінічне відділення. У закладі вже є сотня пацієнтів, а ще існує черга бажаючих пройти лікування.

– Тут прекрасна команда медиків. З кожним пацієнтом працює команда фахівців. Вони оновили обладнання, налагодили співпрацю з волонтерськими  організаціями. Це приклад якісного і професійного менеджменту у закладі,- відзначила Ольга Задорожна, директорка департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОВА.

Ірина ЗОНОВА