Російська пропаганда запустила через ЗМІ фейк про нібито влучання ракети в будівлю Головного управління розвідки України і, як наслідок, важке поранення глави ГУР Кирила Буданова.

Відомий рупор пропаганди “РИА Новости” посилається на таємничого “співробітника російських силових структур”, який нібито отримав інформацію від “джерел в українській розвідці”.

Повідомляється, що “Буданов був поранений 29 травня під час російського удару по будівлі його відомства” і що “ракета прилетіла в сусідній із Будановим кабінет”.

Пропагандисти написали також, що “після поранення Буданова вивезли гелікоптером на військову базу в польському Жешуві, туди по нього спеціально прилітав евакуаційний американський борт, який доправив главу української розвідки до Німеччини”.


Завершується "сенсаційне" повідомлення словами: "Наразі Буданов перебуває в госпіталі в Берліні, він у важкому стані".

"РИА Новости" навіть виклали карти Flightradar, які нібито доводять перевезення "пораненого" розвідника».

При цьому в день удаваного бомбардування ГУР, 29 травня, наша військова розвідка опублікувала відео, на якому бадьорий Буданов говорить таке: "Хочу вас засмутити: всі як перебували, так і перебувають на своїх робочих місцях і продовжують виконувати свою роботу".

11 червня на записі сидить мовчазний Буданов, явно живий і здоровий, і нагадує українцям, що "плани (контрнаступу - УП) люблять тишу".

У травні російські пропагандисти почали розганяти фейк з посиланням на неназвані джерела, що Залужний дістав травму голови та множинні осколкові поранення під час начебто ракетного удару на початку травня по командному пункту в районі села Посад-Покровське під Херсоном.

В ЗСУ опублікували відео із Залужним, щоб розвіяти брехню роспропаганди.