Укрпошта” отримала три почесні відзнаки престижної премії “World Post & Parcel Awards 2023”, зокрема, марка “Русскій воєнний корабль, іді …” – визнана найкращою у світі у 2022 році.

Про це повідомляється на сайті “Укрпошти”.

Так, “Укрпошта” стала кращою і в категорії “Філателістична кампанія року”. Тираж поштового випуску “Русскій воєнний корабль, іді…” склав 5 млн примірників.

“2022 рік став для української філателії роком перезавантаження, піднесення та справжнього розквіту. Приклад “Укрпошти” довів, що ця галузь може мати надзвичайний попит та популярність. Українською філателією стали цікавитися не лише всередині країни, а й у світі”, – зазначають в “Укрпошті”.


Повідомляється, що про українські марки писали світові медіа: CNN, the Guardian, The Times, The Washington Post, Bloomberg та ін.

Поштова марка "Русскій воєнний корабль, іді..." тепер представлена в експозиції Смітсонівського поштового музею у Вашингтоні.

Екземпляри поштових марок України воєнного часу є в колекціях лідерів держав і глав міжнародних організацій, які відвідували Україну вподовж 2022 року.