Його виявили правоохоронці.

СБУ затримала російського агента, який готував новий ракетний удар російських військ по Вінниці. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Ворожий поплічник отримав таке завдання від російської спецслужби на початку червня цього року.

«Для його виконання зловмисник щоденно обходив вулиці обласного центру і приховано фіксував місця базування та переміщення Сил оборони. Насамперед він намагався виявити локації з найбільшим зосередженням військової техніки та важкого озброєння підрозділів ЗСУ, які готуються до можливого перекидання на фронт. Також російський агент розвідував місцевість навколо промислових об’єктів для визначення рівня їх охорони і присутності там українських захисників», — йдеться у повідомленні.

Ворожий агент також «підказував» окупантам «пріоритетність» об’єктів, щоб за цими даними російські війська готували повітряні удари з використанням крилатих або балістичних ракет і дронів-камікадзе.

Співробітники СБУ своєчасно викрили агента ФСБ і затримали його.


«За даними слідства, зрадником є 30-річний житель Вінниці, що підтримував збройну агресію РФ. Через свої прокремлівські погляди він потрапив у поле зору ФСБ, яка дистанційно завербувала його для проведення розвідувально-підривної діяльності проти України. Згідно з інструкцією російської спецслужби зрадник мав переправляти їм розвідінформацію у вигляді електронних карт і фотографій», — повідомляють в СБУ.

Затриманого взяли під варту, йому повідомили про державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану. Зрадникові загрожує довічне ув’язнення.

Ворожа агентура підступно працює на користь окупанта. Тому потрібно бути пильними. Як ми уже повідомляли, 6 червня у СБУ повідомили, що у Вінниці затримали місцевого жителя, який намагався визначити координати Штабу командування Повітряних Сил ЗСУ та підрозділів Національної гвардії. Для цього ворожий агент проводив фото-, відеозйомку українських об’єктів та прилеглої місцевості з вікон магазинів та інших неподалік розташованих будівель.

А перед тим було затримано жителя Жмеринки, який також наводив російські ракетні удари на об"єкти критичної інфраструктури Вінниччини.

Василь Головко