За прогнозом аграріїв, цього року ціни перевищать торішні, коли в червні 2022 року кавуни коштували в Києві від 60 гривень за кілограм.

Цього року вартість кавунів буде вищою ніж торік, оскільки розвиток посівів кавунів на Одещині затримується через холодну весну і прохолодний для цієї культури початок літа.

Про це повідомив агроном ПП “Агро Юг Експорт” Ігор Сєріков зазначивши, що через холодний початок літа загинуло багато сходів, тож розраховувати на великий урожай та низькі ціни не варто, повідомляє  “Юг.Today”.

“Для активного росту кавуна та дині необхідна мінімальна температура +15°С вночі, а вдень +25-30°С і вище. Цього року дуже важко отримуємо сходи, вони дуже слабо розвиваються. У тих, хто посіяв кавун рано, сходи загинули”, – зазначає він.


Сєріков також дав прогноз щодо цін на кавуни. "Я думаю, що ціна буде не нижчою, ніж торік. Скоріш за все, вона буде на тому ж рівні, а може, й вищою за торішню", - вважає агроном.

Якими були ціни на кавуни торік

Торік через російську окупацію Херсонщини ціни на кавуни були рекордно високими. Так влітку 2022 року у Києві кавуни коштували від 60 гривень за кілограм. Ближче до осені ціни коливалися в межах 40-30 гривень за кілограм.

До того ж, підрив Каховської ГЕС та знищив майже увесь урожай кавунів на Херсонщині.

Тому про дешеві кавуни на найближчі роки можна забути.

Вадим Снігур