– Минулими вихідними мені зателефонували мешканці дач поблизу Луки-Мелешківської і розповіли, що у сусідньому чагарнику  виявили петлі, розставлені, очевидно, якимись не зовсім адекватними людьми, –  розповідає вона. – Бо у ці пастки потрапляють дрібні звірі, особливо собаки, і шансів вирватися у них немає.

Чагарник — це шматок лісу поблизу кооперативу “Печатник”, місце непролазне. Там є лише вузенькі стежинки для тварин. У Наталі та її доньки Насті 5 днів тому зникла собака. Її довго шукали, виявили дуже багато петель на тварин. Вони самі зняли до 30 петель. В одній з них знайшли свою собаку, котра вже задихалася. На щастя, їм вдалося визволити її. Ще з однієї петлі визволили іншого безпритульного собаку. А ще одну, врятувати не вдалося. Коли я приїхала на місце, то у петлях знайшли мертвими ще двох собак. Ми їх звідти не можемо фізично витягти, щоб захоронити. Дивно, що якійсь людині було не лінь пробратися у ці хащі і влаштувати пастки. Складається враження, що ці петлі встановлювала не зовсім адекватна людина. Я звернулася до лісників, вони пообіцяли познімати петлі.

– Така ж ситуація була і на Вишеньці, біля озера, де землю захопили, – розповідає представник громадської організації “Обласне товариство захисту тварин” Лариса Жураховська. – Там теж встановлюються петлі, і ми на власні очі бачили вже загиблих собак. У мене живе собака, котру визволила з такої петлі. Але вона залишилася без лапки. Ми звернулися до поліції Вінницького району, написали заяву.

Шкода цих собак, яких так бездушно вбили. І дуже прикро за жорстоке поводження з тваринами! За це у нас майже нікого не карають.