Двоє мешканців Гайсинського району за місцем проживання зберігали алкогольні напої невідомого походження та спирт з метою подальшого збуту. 16 червня за результатами обшуків поліцейські вилучили у них понад тонну спирту.

Про це інформує відділ комунікації поліції Вінницької області.

За словами заступника начальника слідчого управління обласного главку Едгара Папікяна, слідчі слідчого управління за оперативного супроводу працівників Управління стратегічних розслідувань у Вінницькій області у рамках реалізації операції «Акциз» провели санкціоновані обшуки в селі Северинівка. В нежитловому приміщені 50-річного зловмисника вилучили 289 тетрапаків з «елітним» алкоголем та дві каністри зі спиртом. В іншого, 49-річного правопорушника, правоохоронці вилучили 85 пляшок різної ємності та 11 каністр зі спиртовим розчином.

Вилучену продукцію направили на експертизу

Вирішується питання щодо повідомлення зловмисникам про підозру.

Процесуальне керівництво здійснює Вінницька обласна прокуратура

Дії правопорушників слідчі кваліфікували за ч.1 ст.204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає штраф від п’яти тисяч до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів.

Вадим Снігур