Апеляційний суд не задовольнив клопотання адвокатів судді Тандира, який на смерть збив нацгвардійця.

Він залишається в СІЗО без можливості внесення застави.

Змінити запобіжний захід для судді Олексія Тандира, який на смерть збив на блокпості в Києві нацгвардійця-строковика Вадима Бондаренка, намагалися адвокати в Апеляційному суді столиці, йдеться в ЗМІ.

Аргументи у захисників голови Макарівського районного суду були, що чоловік не мав алкогольного сп’яніння, хоча свідки події запевняли зворотнє. Родичі ж загиблого бояться, що суддя може виїхати за кордон, адже, за їхніми словами, за час війни кілька разів мав поїздки за межі України.

Один із адвокатів підозрюваного заборонив себе знімати на фото та відео. Певно боїться людського гніву. Натомість адвокетаса під час розгляду справи перепросила рідних і висловила слова підтримки.

Розгляд тривав недовго і зрештою судді залишили незмінним запобіжний захід. Тандир залишається в СІЗО до 21 липня без можливості внесення застави.

Як ми уже повідомляли, у Києвіі в ніч проти 26 травня голова Макарівського районного суду Олексій Тандир на смерть збив нацгвардійця на блокпосту. 23-річний нацгвардієць Вадим Бондаренко з міста Тальне на Черкащині.

Свідки запевняють, що суддя скоїв смертельну ДТП у стані алкогольного сп’яніння. 27 травня Вища рада правосуддя дозволила арештувати Тандира.

Вадим Снігур