Ухвалою колегії суддів Вінницького апеляційного суду за участю прокурора Вінницької обласної прокуратури залишено без задоволення скаргу сторони захисту на вирок Літинського районного суду, яким жителя Хмільницького району засуджено до реального позбавлення волі.

Обвинуваченому інкримінувалося вчинення смертельної ДТП. Нагадаємо. 23.07.2020 близько 6 години ранку, чоловік, керуючи автомобілем «Opel Zafira» у стомленому стані, рухаючись автодорогою «Стрий-Кіровоград-Знам’янка» у напрямку до м. Хмельницького, неподалік с. Громадського Літинського району, виїхав на зустрічну смугу руху де зіткнувся з автомобілем «MAN TGM 18/250».

Унаслідок дорожньо-транспортної пригоди п’ятеро пасажирів автомобіля «Opel Zafira» від отриманих травм загинули на місці події, а шостий був госпіталізований до лікарні, який унаслідок ДТП отримав тяжкі тілесні ушкодження і став інвалідом.

Такі дії органами досудового розслідування кваліфіковані за ч. 3 ст. 286 КК України. Вироком суду першої інстанції обвинуваченому призначено покарання у виді 10 років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 3 рок. ​

Крім того, суд задовольнив цивільні позови потерпілих про відшкодування завданої шкоди.