Компанія Coca-Cola HBC досягла домовленості з корпорацією Brown-Forman Finland Oy про придбання бренду горілки Finlandia. Узгоджена ціна покупки становить $220 мільйонів.

Про це повідомляється на сайті компанії Coca-Cola. Завершення угоди очікується в другій половині 2023 року і підлягає схваленню регулюючими органами.

Відзначається, що горілка Finlandia виробляється з 1970 року і є провідним горілчаним брендом в Центральній і Східній Європі з річним обсягом продажів 2,7 млн 9-літрових ящиків по всьому світу.

“Coca-Cola HBC займається дистрибуцією горілки Finlandia та інших преміальних алкогольних напоїв більше 17 років. Finlandia підвищить репутацію Coca-Cola HBC у сфері алкогольних напоїв преміум-класу; розширюючи можливості змішування з преміальними і супер-преміальними безалкогольними готовими до вживання продуктами”, – йдеться в повідомленні компанії.

Coca-Cola зазначає, що покупка бренду Finlandia дозволить їй диверсифікувати виробництво і збут преміального міцного алкоголю.

“Ми розглядаємо це як привабливу інвестицію і природний розвиток нашої ролі в якості одного з партнерів-дистриб’юторів Finlandia, що ще раз підтверджує силу нашого перевіреного часом і широкого партнерства з Brown-Forman”, – заявив гендиректор Coca-Cola HBC Зоран Богданович.

Компанія Brown-Forman володіє брендом Finlandia з 2004 року.

Керівництво компанії заявило: “Ми раді передати естафету володіння Finlandia компанії Coca-Cola HBC, яка за більш ніж 17 років зарекомендувала себе як сильний і надійний партнер наших брендів… ”

Василь Головко