Вінницяпобутхім”, як відомо, рік тому арештували через колишніх російських власників. Новим управителем, якого визначила держава, стало ТОВ “Крайтекс-Сервіс”. У компанії обіцяють найближчим часом запустити виробництво та створити сотні робочих місць.

Завод у Вінниці входив до російської косметичної групи “Невська косметика”. Улітку 2022 року на активи “Вінницяпобутхіму” наклали арешт, і підприємство перейшло до Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами (АРМА), яке мало знайти для виробництва управителя.

24 жовтня 2022 року Національне агентство оголосило конкурс, а в середині грудня обрали переможця. За результатом конкурсного відбору право відновити роботу та стати управителем активів “Вінницяпобутхіму” отримало ТОВ “Крайтекс-Сервіс”.

7 квітня підписали договір, і “Крайтекс-Сервіс” отримало право на управління виробничими потужностями. Тепер компанія має в управлінні торгові марки, виробничі будівлі, земельні ділянки та обладнання Вінницяпобутхіму. Найближчим часом готуються розпочати запуск виробництва.

“Крайтекс-Сервіс” має змогу виробляти сухі засоби для прання з використанням унікальної баштової технології, що забезпечує якість та обсяги виробництва. У компанії планують вдосконалити продукти, які вироблялися раніше, наприклад порошок “Ушастий нянь”. Але і  запропонувати споживачам нові товари.

“В Україні можна виробляти товари, які стануть конкурентною альтернативою імпортним аналогам і відповідатимуть високим стандартам якості, — заявив ЗМІ директор ТОВ “Крайтекс-Сервіс” Сергій Зайков. — Це реальний шлях до відновлення країни, створення нових робочих місць, наповнення держбюджету”.

Зараз на заводі працює 70 працівників. В планах – збільшення робочих місць.

Як відомо, на початку повномасштабного вторгнення РФ менеджмент намагався вивезти готову продукцію з вінницького заводу, завантаживши її у вантажівки із емблемами Червоного Хреста.

Правоохоронці зупинили це.

ТОВ “Крайтекс-Сервіс” входить до групи компаній Afina. Її бенефіціари – бізнесмени Валерій Кіптик і Руслан Шостак, яким також належать мережа супермаркетів Varus і мережа магазинів EVA. Afina випускає побутову хімію під брендами PRIDE, iFresh, вологі серветки !YES, папір Джамбо та рушники на рулоні. Компанія спеціалізується на дистрибуції товарів побутової хімії, косметики, засобів гігієни. “Крайтекс-Сервіс” співпрацює з транснаціональними постачальниками, як-от Loreal, Henkel, Unilever, Johnson & Johnson, BIC, Schwarzkopf.

Андрій Власенко