19 червня колектив Вінницького Національного медичного університету імені М.Пирогова відзначив свої іменини – 102 роки від заснування закладу. Свято пройшло в невимушеній, сказати б, сімейній обстановці.

В дворі університету відбувся мітинг, на якому кращим науковцям, студентам перших курсів та слухачам факультету підготовки іноземних громадян було доручено підняти на флагштоки прапори України, Вінницької області та університету. Хвилиною мовчання сотні учасників мітингу вшанували пам’ять полеглих за нашу Незалежність українських воїнів.

А потім в актовій залі відбулося вшанування усіх, хто докладає зусиль до продовження славних традицій одного з найстаріших в області навчальних закладів. Нагороди та відзнаки від керівництва отримали всі без винятку кафедри, ветеранам вручалися дипломи Почесних професорів та дипломи про присвоєння наукових звань, відзначалися активісти студентського парламенту та художньої самодіяльності.

Були й суттєві, матеріальні подарунки, що стосуються кожного члена колективу. Виконуюча обов’язки ректора Вікторія Петрушенко оголосила підписаний наказ про підняття зарплатні  науково-педагогічним працівникам університету на 15 відсотків. А також повідомила, що невдовзі всіх  співробітників ВНМУ чекає підвищення зарплати на 50-60 відсотків від нині діючих посадових окладів. Усім, включаючи технічних працівників.

Звучали й інші приємні повідомлення від Вікторії Петрушенко. Зокрема, те, що в наступному навчальному році університет відкриває нові навчальні, актуальні спеціальності: бакалаврську – «Фізична та медична реабілітація», вперше набиратимуться магістри зі спеціальностей «Епідеміологія», «Громадське здоров’я» та «Менеджмент». Впродовж півтора-дворічного курсу навчання на таких програмах готуватимуться кваліфіковані фахівці зі стратегічного планування медичної галузі, лідери для системи охорони здоров’я, менеджери і потенційні директори не лише для медичних закладів, а й інших соціально-економічних установ.

Cвято вийшло вдалим: процес нагородження кращих з кращих перемежовувався цікавими номерами студентської та дитячої художньої самодіяльності, кінокадрами про історію закладу, фотографуванням для “сімейного альбому». І, напевне, всім запали в душу впевнені та обнадійливі слова Вікторії Петрушенко з її виступу: «Ніхто та ніколи не зможе позбавити нас високого звання університетської корпорації».

Медіа-інформаційний Центр ВНМУ