Під час отримання неправомірної вигоди затримано директора одного з комунальних підприємств Тульчинського району.

За процесуального керівництва Тульчинської окружної прокуратури повідомлено про підозру директору одного із комунальних підприємств району за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, 32-річний директор одного з комунальних підприємств Тульчинського району вимагав та одержав неправомірну вигоду від місцевого мешканця.

За майже 50 тис. грн службовець обіцяв без офіційного укладення договорів організувати виконання робіт з розрівнювання ґрунту на земельній ділянці технікою, що належить підприємству.

Чоловіка затримали в порядку ст. 208 КПК України безпосередньо після одержання ним частини неправомірної вигоди.

Викриття протиправних дій здійснювалося прокурорами спільно зі слідчими слідчого відділення Тульчинського РВП ГУНП у Вінницькій області та оперативниками Управління стратегічних розслідувань у Вінницькій області.

Таке правопорушення карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури