Необхідно бути готовими до того, що росіяни можуть застосувати ядерну зброю.

Український військово-політичний експерт Олександр Мусієнко прокоментував заяву Джо Байдена про те, що Росія може нанести ядерний удар по Україні.

Як зазначив експерт, Росія “підвищує градус напруженості” у зв’язку із українським контрнаступом.

“Якщо американський президент говорить про це, то це якраз пов’язано зокрема з тим, що зростають ризики у зв’язку із перекиданням російської ядерної зброї в Білорусь і у зв’язку із Запорізькою АЕС.

Після того, як Росія здійснила жахливий злочин і підірвала Каховську ГЕС, зрозуміло, що сьогодні вони знову починають включати другий сценарій – шантаж за допомогою ядерної зброї, ядерну ескалацію”, – заявив Мусієнко.

На його думку, необхідно бути готовими до того, що росіяни можуть піти і на такі кроки:

“Провокаційна поведінка Росії щодо країн НАТО наростає. І тут вже загрози не тільки для України, це загрози для Європи і для світу”.

Як ми уже повідомляли, днями президент США Джо Байден заявив, що загроза застосування тактичної ядерної зброї Путіним “реальна”.

У Головному управлінні розвідки Міноборони України тим часом зазначили, що станом на зараз не можна говорити про підвищений ризик застосування ядерної зброї проти України, хоча така загроза з боку РФ гіпотетично існує завжди.

Вадим Снігур