Громадське об’єднання «МИ — ВІННИЧАНИ» спільно з Благодійним фондом «Український Альянс» ініціювали та провели благодійний марафон «Вінничани для ЗСУ».

Мета проєкту була – зібрати 1 мільйон гривень власних внесків організаторів марафону, партнерів, представників бізнесу та меценатів, аби придбати дрони та автомобілі для військових Вінниччини, що боронять Україну.

Почесними гостями заходу стали командири військових частин та військовослужбовці з різних підрозділів.

До благодійного заходу доєдналися народні депутати Лариса Білозір, Геннадій Вацак, Микола Кучер, а також представники малого, середнього та великого бізнесу Вінницької області. Донацію для ЗСУ зробило і два підприємства компанії МХП: “МХП — Зернопродукт” та “МХП — Він­ницька птахофабрика” та інші представники бізнесу області.

Захід розпочався молитвою за Україну, яку прочитав отець Дорофей з благословення митрополита Симеона.

Потім до всіх присутніх звернувся голова ГО «МИ — ВІННИЧАНИ» Валерій Коровій. Він подякував військовим за їхню мужність, витримку та оборону Батьківщини. Спільно з народними депутатами та очі­льником Вінницького міського осередку Сергієм Кудлаєнком під час марафону передали захисникам квадрокоптери та ключі від позашляховика — для виконання бойових завдань.

Бонусом для усіх запрошених: волонтерів, представників команди «МИ — ВІННИЧАНИ», представників ЗМІ, громадських ді­ячів та почесних гостей – стала презентація книги директора «Українського ін­ституту майбутнього» Вадима Денисенка «Як зруйнувати руський мир».

Як зазначив модератор і співорганізатор благодійного марафону керівник благодійного фонду «Український Альянс» Микола Філонов, за результатами благодійного марафону «Вінничани для ЗСУ» вдалося зібрати понад 2 мільйони гривень!

Паралельно організатори запустили й онлайнову донацію. За кілька годин на цей рахунок надійшло майже 100 тисяч гривень.

Всі зібрані кошти підуть на закупівлю дронів та автівок для ЗСУ і Сил оборони.

Також під час заходу було ухвалене рішення підтримати фандрейзингову ініціативу президента України Володимира Зеленського UNITED24 і перерахувати на загальнонаціональну платформу 500 тисяч грн за напрямком «ОБОРОНА».

Захід продемонстрував, наскільки вінничани згуртовані та роблять усе можливе, аби пришвидшити нашу Перемогу!

Сергій Годун