Вінничанці Діні  Канівець— 86 років, у 2016-му вона майже втратила зір, отримала І гр. інвалідності. Вона член Українського товариства сліпих (УТОС) , де отримує відповідну допомогу і консультації.

Пані Діна, кандидатка економічних наук, активно слідкує за подіями в Україні, особливо у сфері організації, планування та управління виробництвом.

– Моя основна робота пройшла в Академії наук СРСР і Академії наук України. Була старшим науковим працівником, займалась розвитком аграрної науки. Після трагічної загибелі в експедиції чоловіка-археолога В’ячеслава, кандидата історичних наук, я повернулася у рідну Вінницю. Працювала у Вінницькому інституті кормів,  — сказала Діна Канівець.


- Впевнена, що багато країн після нашої перемоги будуть відновлювати аграрне виробництво на деокупованих територіях. За моєю оцінкою, на це знадобиться не менше 5 років, українські науковці можуть зробити відповідні проєкти,—сказала Діна Канівець.

- Зокрема, у південних районах Вінниччини можна вирощувати ті сільськогосподарські культури, які тимчасово недоступні на Херсонщині. Приміром, кавуни. Головне, щоб у цьому була економічна доцільність. Відповідні розрахунки мають провести науковці аграрної сфери. Можливо, в умовах війни держава має подбати в першу чергу про вирощування пшениці і корму для скота, аби мати сало і м’ясо.

Ірина ЗОНОВА