У Львівському медичному ректор порадив студентці “повicuтuсь”. Але проблема не тільки в цьому. Той, хто не хоче підтримати якісного навчання молодих лікарів – точно вopoг України.

Ніколи такого не було, і ось знову. Мляятть, і де у Львові, у найкрутішому українському місті, у найстарішому університеті.

Суть: вчора у ЗМІ з’явились публікації про те, як людина схожа на ректора університету під час скандального розподілу в інтернатуру обзиває випускників, присікається до прізвищ і взагалі поводить себе як гопнік на районі.

Перевірити ці звернення студентів і правдивість скарг зможуть правоохоронні органи.

І я особисто разом з нашим Клубом інтернів Європейський клуб молодих лікарів дотиснемо, аби така людина не тільки більше не працювала в освіті, але й була законно осуджена.

Юристів, організаційну допомогу ми візьмемо на себе!


Що хочуть приховати: для нас важливо, що цей інцидент стався під час скандального розподілу в інтернатуру. Маємо десятки скарг випускників про дії місцевої комісії з розподілу, які мають ознаки серйозних порушень і корупційної складової. І це набагато важливіше.

Бо МОЗ та особисто міністр Віктор Ляшко взялись за реформу інтернатури. Вже відбулись зміни, за якими випускник, який має вищий рейтинг має змогу обрати бажану спеціалізацію. І це малоб зменшити корупційні ризики.

На разі, маємо такий крінж в одному з найвідоміших універів та улюблених славетних українських міст. Мені особисто соромно, хоч і не маю до цього відношення.

Було обнадійливо, коли на наших публічних заходах головний кадровик МОЗ Сергій Убогов відкрито і відверто відповідав на запитання, надавав доступ до матеріалів. Це обнадійливо виглядає. І реформа інтернатури діє, хоча й не завершена допоки.

Наше спільне завдання: 1)розібрати всі скарги та випадки порушень об'єктивно; 2)підтримати випускників реально у їх бажанні стати компетентними лікарями; 3)довершити реформу, щоб розподіл здійснювався автоматично за електронним рейтингом без можливості людського корупційного фактору.

Призиваю всіх студентів, медиків, журналістів відкрито сприяти справедливому розподілу в інтернатуру та висвітлювати ганебні випадки зловживань.

І від себе особисто попереджаю всіх корупціонерів і рєшал: Маю 20 років досвіду роботи в державній службі, співпраці в антикорупціцних програмах та підтримці  громадського руху. Маємо досвід і натхнення, дотиснемо кожного рєшалу до справедливого суду.

Той, хто не хоче справедливої підтримки медиків - вopoг України

Руслан Анфілов