Українські правоохоронці зі швейцарськими колегами розслідують кримінальне провадження щодо арештованих 600 кг золота оточення експрезидента Віктора Януковича, – повідомив Семен Кривонос, директор НАБУ.

“Я не можу розголошувати відомості про процедуру повернення золота, оскільки вона пов’язана зі співпрацею з міжнародними органами. Але ми все повернемо”, – заявив Кривонос.

У лютому 2023-го уряд Швейцарії заявив про конфіскацію активів, пов’язаних з Януковичем. Заморозили таких активів на $140,6 млн.

Нині Віктор Янукович перебуває у розшуку. Після Революції гідності втік до рф. Верховна Рада України позбавила його звання президента, а у 2019-му суд заочно визнав Януковича винним у державній зраді, пособництві у веденні агресивної війни і засудив до 13 років позбавлення волі. Тюремний строк почнуть відраховувати після арешту.

Нагадаємо, що у квітні 2022-го на користь держави України було вилучено 48 кг золота вартістю понад 90 млн грн, яке належало   високопоставленій особі з оточення Віктора Януковича.