За процесуального керівництва Тульчинської окружної прокуратури повідомлено про підозру директору одного із комунальних підприємств району за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч.3 ст. 368 КК України).

Про це повідомляє Пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

За даними слідства, 32-річний директор одного з комунальних підприємств Тульчинського району вимагав та одержав неправомірну вигоду від місцевого мешканця.

За майже 50 тис. грн службовець обіцяв без офіційного укладення договорів організувати виконання робіт з розрівнювання ґрунту на земельній ділянці технікою, що належить підприємству.

Чоловіка затримали в порядку ст. 208 КПК України безпосередньо після одержання ним частини неправомірної вигоди.


Викриття протиправних дій здійснювалося прокурорами спільно зі слідчими слідчого відділення Тульчинського РВП ГУНП у Вінницькій області та оперативниками Управління стратегічних розслідувань у Вінницькій області.

Таке правопорушення карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.