Повідомлення в Інтернеті та на дошках оголошень про надання послуг з повірки лічильників централізованого опалення та гарячого водопостачання, які начебто пропонує теплокомуненерго, є фейковими.

Тепловики закликають українців бути пильними і ретельно перевіряти сертифікати комерційних структур, які пропонують послуги з перевірки приладів обліку.

Зазначається, що проводити перевірку можуть виключно сертифіковані організації з переліку, оприлюдненому на сайті Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

– Клієнти можуть самостійно обрати організацію для повірки лічильника або скористатися офіційним сайтом. Після проведення перевірки відповідні документи необхідно надати до ЦКС через канали обслуговування.

Споживачам також нагадали про ухвалене урядом рішення про відновлення обов’язкової перевірки квартирних лічильників опалення та гарячої води поширюється на усю територію України, за винятком тимчасово окупованих територій та регіонів, де йдуть активні бойові дії.

Однак, тепловики почали отримувати від клієнтів повідомлення про появу маніпулятивних пропозицій комерційних структур про перевірку приладів обліку начебто від імені або в інтересах теплопостачального підприємства.