Згідно з Постановою Кабміну №440 від 7 квітня 2023 р. в Україні відновлено повірку індивідуальних приладів обліку, здійснити її потрібно до 8 липня. Проте, через важку ситуацію в країні та обмежений час, КП «Вінницяміськтеплоенерго» пішло на зустріч споживачам й відтермінувало цю процедуру. Здійснити повірку лічильника гарячої води потрібно до 1 серпня 2023 року.

Зробити це потрібно для того, аби платити виключно за спожиті послуги. Інакше – нарахування за послугу з постачання гарячої води будуть нараховуватись відповідно до показників загальнобудинкових лічильників гарячої води або за їх відсутності, по нормативу на кількість осіб, які фактично користуються послугою з постачання гарячої води.

У департаменті міського господарства Вінницької МР закликають громадян здійснити повірку приладів обліку, інакше їх показники не будуть враховуватись при нарахуванні.

«Закликаємо споживачів здійснити повірку приладів обліку, інакше плата буде нараховуватись по загальнобудинкових вузлах обліку. А де вони відсутні – по нормативах, а не по фактичному споживанню, що може негативно вплинути на розмір нарахувань. Тих споживачів, які ще не обладнали своє помешкання індивідуальними лічильниками на воду та газ, ми закликаємо встановити прилади обліку, щоб сплачувати лише за фактично отриманні послуги», – зазначає директор департаменту міського господарства Роман Фурман.

Варто зазначити, що КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» також виконує роботи по повірці приладів обліку гарячої води переносною установкою на місці експлуатації, без демонтажу.

Заявки на повірку можна подати та телефонами:

(0432) 60-54-44;
098-160-54-44.